Alla tre hundarna

Yoda fick två hanar och två tikar 2019 10 02

En dag gamla valpar.
En dag gamla valpar.

Två veckor
Igår började de se sig omkring när de öppnade ögonen. De är supernöjda, man hör knappt ett pip från dem. Måste kolla ibland att allt är ok. De har gått upp nästan tre gånger sin egen vikt, så det finns väl egentligen inget att pipa för. Nu väger de nästan 1 kilo och för ovanlighetens skull är det en tik som väger mest. Alla valparna är väldigt lika varandra. Det skiljer lite teckning på ryggen och mellan öronen.

Invägning av valp 1 hane
Invägning av valp 3 tik
Invägning av valp 2 tik
Invägning av valp 4 hane

Fyra veckor
Vid fyra veckor är de på sin peak om man bara ser till hur söta de är. De tultar omkring och bjäbbar lite. Yoda är en superbra tik och hon tar hand om de på bästa sätt. De går upp i vikt och de närmsta dagarna kommer de att få torrfoder. Nu när vi har bestämt namn kommer vi att beställa stamtavlor för dem. Nu har de fått foder för första gången och sedan fick också gå ut för lite miljöträning.

Valp 1 Torrholmens Darwin
Valp 3 Torrholmens Didion
Valp 2 Torrholmens DeGeneres
Valp 3 Torrholmens Dickens

En vecka kvar
Nu är det snart bara en vecka kvar till att nya hussar och mattar tar vid. Det är en fantastik kull med fyra aktiva nyfikna valpar. De uppför väldigt lika och de ser dessutom lika ut. Maten är inget problem, de får Specifik vilket har fungerat superbra för dem. De gräver djupa hål i rabatterna så vi går och fyller igen efter dem. Idag var de på skogsträning för första gången. De tog små turer till grävlingsgrytet, åt dovhjortspillning och hade helt enkelt kul.

Hur kul som helst att vara ute i trädgården.
Inga hål i den här rabatten - ännu. Men det är fantastiskt hur snabbt en liten valp kan gräva ett djupt, djupt hål. De är nästan lika effektiva som ett vildsvin när det gäller att gräva gropar. Snart får vi ha våra växter ifred igen.
Avslöjad!